Kuntostudio Fiilis

Viipurintie 1 15150 Lahti
050-5503637
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Miten liikkua synnytyksen jälkeen?

 

Synnytyksestä palautuminen on yksilöllistä. Liikunnan voi aloittaa heti kun omat voimat ja into antavat myöten. Anna kuitenkin keholle aikaa palautua myös luonnollisesti!!

Synnytyksen jälkeen aivan erityistä huomioita tulee kiinnittää lantionpohjan lihasten kuntouttamiseen. Näin voidaan välttää kohdun, virtsarakon ja emättimen takaseinän laskeumien ja virtsankarkailun kehittymistä.

Unohda alussa rajut vatsalihasliikkeet, raskas painoharjoittelu, sekä vältä tunteja joissa on voimakkaita hyppyjä ja nopeita suunnan muutoksia, kunnes lantionpohjan lihaksissa on riittävästi voimaa vastustamaan vatsaontelon painetta. Vatsalihasten treenaamisella synnytyksen jälkeen ei ole kiirettä, sillä liian varhainen rehkiminen voi kostautua vain takapakkina.

Keisarileikkauksen jälkeinen toipuminen vaatii hieman enemmän aikaa. Aluksi ei suositella vauvaa painavampia kantamuksia. Kunnonkohotusta voi aloitella pienillä kävelylenkeillä, ja pikkuhiljaa tehostaa kuntoilua esimerkiksi vatsalihasharjoituksilla, jos haava on umpeutunut kunnolla. Rankempi liikunta on hyvä aloittaa vasta, kun on käynyt jälkitarkastuksessa ja neuvotellut asiasta lääkärin kanssa.

Suositeltavia lajeja synnytyksen jälkeen Fiiliksessä ovat:

Bodybalance, Syvävenyttely, Lempeyden voima -jooga, Pilates, FasciaMethod, Kehonhuolto

FiilisPumppi (vältä aluksi raskaita vastuksia)

Muokkaus

Spinning (kun istuminen ei enää tee kipeää)