top of page

Spinning

Nimetön suunn.malli (73).png

Spinning -eli sisäpyöräilytunnilla hiki nousee varmasti pintaan, kunto kohoaa ja jalka- ja pakaralihakset voimistuvat ja kiinteytyvät.

Spinning on lajiin vartavasten suunnitelluilla pyörillä tehtävää aerobista harjoittelua.

Vastusta ja rasittavuutta voi säädellä omien voimien ja tavoitteiden mukaan.

​Pyöräily-osuudet suunnitellaan kehittämään monipuolisesti aerobista kuntoa, joten niiden sisältö sekä teemat vaihtelevat ohjaajan ja ohjelman mukaan. Pyöräilyosuudet saattavat sisältää tehokkaita sykkeen nosto osioita, raskaita nousuja, ns. tasamaa vetoja tai ne ovat osa harjoitusta, jolloin haetaan joko lämpöä alkuun tai otetaan loppujäähdyttelyt.

 

Spinning on erittäin nivelystävällinen laji, joka sopii kaikenkuntoisille.

Spinning  45 min. 40 minuutin pyöräilyosuus + lyhyt jäähdyttely/venyttely

Spinning Intervalli 50 min. Pidempi pyöräilyosuus, jolla tehdään työtä välillä kovemmilla sykealueilla. 

Spinning body 

Spinning Body tunti on tehokas yhdistelmä tunti sisältäen niin aerobista treeniä kuin lihaskuntoharjoittelua. Pyöräilyosuus toteutetaan ohjelmasta riippuen tunnin alkuun, loppuun tai se voi olla treenin yksi osa-alue.

Pyöräilyn lisäksi tehdään napakka, tehokas sekä kehittävä lihaskunto-osuus, jossa välineinä voidaan käyttää esim. käsipainoja, kahvakuulia, pumppi-tankoa + levypainoja, kuminauhoja tai oman kehonpainoa. Lihaskunto-osuudet suunnitellaan edistämään kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia ja parantamaan kehon lihaksistoa ja kehonhallintaa. Yhdistelmä tunti on tehokas, hauska ja hiki lentää, Tunnille voi tulla myös aloittelijat, tekee vain harjoituksen kuunnellen omaa jaksamista herkemmin.

Ohjaaja on laittanut salin eteen välineet valmiiksi, joita lihaskunto-osuudessa tarvitaan, joten laita ne myös itsellesi valmiiksi ennen kuin hyppäät pyörän selkään, jolloin ne ovat valmiina, kun siirtyminen lattiaosuuteen tehdään. Jokainen ohjaaja suunnittelee tunnin itse ja tuo tuntisisältöön omia vahvuuksiaan, joten tuntisisällöissä on mukavasti vaihtelevuutta. Tämä tunti kehittää sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä parantaa kehosi lihaksistoa monipuolisesti, joten tervetuloa treenaamaan.

bottom of page